detector.media
13.05.2019 15:12
Що Україна представить у Каннах
Що Україна представить у Каннах
72-й Каннський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 по 25 травня 2019 року.

Завтра, 14 травня, розпочнеться 72-й Каннський міжнародний кінофестиваль, на якому Україна представлена двома стрічками, що ввійшли до конкурсних програм, та традиційним національним павільйоном у рамках кіноринку Marché du Film.

Як повідомлялося раніше, фільм «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшов до конкурсної програми «Особливий погляд», а копродукційну стрічку Декеля Беренсона «Анна» (Україна, Ізраїль, Великобританія) відібрано до програми короткометражних фільмів.

Український павільйон працюватиме на міжнародному кіноринку, що пройде 14-23 травня, під номером 102, із традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination. Там  міжнародні кінопрофесіонали зможуть познайомитися з українською кіноіндустрією, а українські продюсери матимуть можливість провести зустрічі зі своїми потенційними закордонними партнерами.

Також, у рамках бізнес-ланчу Meet Ukrainian Producers,  який пройде 17 травня в готелі Radisson Blu, міжнародній спільноті буде представлено шість проектів нових українських фільмів на етапі виробництва.

Програма українських заходів у рамках фестивалю:

-  16 травня – український прийом (пройде за підтримки Посольства України у Франції);

-  17 травня – бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers (проводиться четвертий рік поспіль Фондом Ігоря Янковського спільно з Держкіно);

-  22 травня – світова прем’єра фільму «Додому», реж. Н. Алієв;

-  23 травня – світова прем’єра фільму «Анна», реж. Д. Беренсон.

Координація та фінансове забезпечення роботи Українського павільйону на кіноринку 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю здійснюються Державним агентством України з питань кіно, КМКФ «Молодість», Одеським міжнародним кінофестивалем, Українською Кіноасоціацією, Асоціацією кіноіндустрії України та Благодійним фондом Ігоря Янковського.

Як писав «Детектор медіа», проект стрічки «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрано до кінорезиденції Каннського фестивалю.

Нагадаємо, цього року Каннський кінофестиваль пройде з 14 по 25 травня. З конкурсною програмою можна ознайомитися тут. Головою журі стане мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY