detector.media
13.05.2019 12:25
Туреччина відкинула звинувачення Німеччини про тортури журналіста Деніза Юджеля
Туреччина відкинула звинувачення Німеччини про тортури журналіста Деніза Юджеля
Представник Міністерства закордонних справ Туреччини Хамі Аксой заперечив, що до кореспондента німецької газети Die Welt Деніза Юджеля застосовували тортури під час його утримання у в'язниці Стамбула.

Про це 12 травня повідомляє турецька агенція Anadolu.

Представник турецького зовнішньополітичного відомства заявив, що заклик МЗС Німеччини до Анкари дотримуватися Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання був «спрямований на очорнення іміджу Туреччини».

«Глибоко шкодуємо в зв'язку з позицією офіційних органів іноземних держав, що формують свою позицію на основі вигадок і висновків, спрямованих на формування негативного ставлення до Туреччини», – сказав він.

За його словами, Туреччина підписала всі документи ООН та Ради Європи з питань боротьби з тортурами.

«Усі об'єкти пенітенціарної системи і МВС Туреччини відкриті для міжнародного моніторингу. Анкара проводить політику протидії будь-яким формам тортур і з 2003 року активізували кроки в даному напрямку», – додав турецький дипломат.

Нагадаємо, у березні 2018 року після року ув'язнення в Туреччині, кореспондента німецької газети Die Welt Деніза Юджеля (Deniz Yucel) звільнили, так і не висунувши обвинувачення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY