detector.media
11.05.2019 18:54
Ілона Маска судитимуть за образливий твіт про дайвера, який визволяв дітей із затопленої печери в Таїланді
Ілона Маска судитимуть за образливий твіт про дайвера, який визволяв дітей із затопленої печери в Таїланді
Генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск постане перед судом 22 жовтня. Його звинувачують у розповсюдженні в соцмережі наклепу на британського дайвера Вернона Ансворта, який брав участь в операції з визволення дітей із затопленої печери в Таїланді у 2018 році.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на рішення федерального судді в Лос-Анджелесі (Каліфорнія, США).

Так, Ілон Маск 15 липня 2018 року зробив допис у Twitter, назвавши Вернона Ансворта «педофілом». Так він відреагував на інтерв'ю дайвера для CNN, в якому той відхилив спроби Маска підключитися до операції з порятунку підлітків і охарактеризував дії американського підприємця як «піар-хід».

Британець також в зневажливому тоні прокоментував міні-субмарину, яку представив Ілон Маск і яка начебто повинна була допомогти в рятувальній операції.

На той момент у Ілона Маска було 22,5 млн послідовників у Twitter. Вернон Ансворт назвав звинувачення на свою адресу «незаконними, неприйнятними і негожими». Він вимагає від Ілона Маска більш ніж 75 тис. доларів компенсації та  просить суд офіційно наказати Маску утримуватися від «подібних дифамацій» в подальшому.

Мільярдер намагався переконати суд відхилити позов, однак йому це не вдалось.

Нагадаємо, у 2018 році на Ілона Маска подали до суду за твіт, в якому він заявив про своє бажання приватизувати компанію Tesla з ціною $420 за акцію. Скарга полягає в тому, що Ілон Маск опублікував завідома хибну фінансову інформацію, в результаті чого постраждали «всі покупці цінних паперів Tesla». Після твіту керівника компанії ціна акцій зросла з $344 до $380, але потім знову впала.

Справою займається Комісія США з цінних паперів і бірж. Вона перевіряє інформацію про «надійне фінансування» Маска. Крім того, проти компанії почали подавати позови й інші інвестори: на думку адвокатів, в них є причини скаржитися на Маска. 

Ілон Маск уклав угоду з комісією з цінних паперів США, щоб урегулювати спір про записи у Twitter: він узгоджуватиме з юристами всі свої твіти про компанію Tesla.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY