detector.media
10.05.2019 17:01
Об’єкти Концерну РРТ у Донецькій області можуть відключити від енергопостачання
Об’єкти Концерну РРТ у Донецькій області можуть відключити від енергопостачання
Енергопостачальна компанія «ДТЕК Донецькі електромережі» планує частково відключити об'єкти Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення в Донецькій області від енергопостачання.

Про це йдеться на сайті кампанії.

Причиною відключення ДТЕК називає заборгованість концерну в 1,1 млн грн.

«Оператори систем розподілу зобов'язані обмежити або відключити від енергопостачання споживача, який не виконує свої зобов'язання по оплаті рахунків за електроенергію. Невиконання умов оплати - пряме порушення споживачем норм Закону України «Про ринок електричної енергії», - йдеться у  повідомленні компанії, - На жаль, багатомісячні переговори, між боржником і оператором системи розподілу так і не дали результатів. У компанії немає іншого виходу, як обмежити енергопостачання об'єктів Концерну РРТ у Донецькій області».

«ДТЕК Донецькі електромережі» закликає керівництво Концерну РРТ знайти вихід з ситуації, що склалася і не допустити відключення.

Також компанія заявляє, що про можливе відключення об'єктів компанія завчасно поінформували Донецьку обласну державну адміністрацію, органи Держенергонагляду та керівництво Концерну РРТ.

У коментарі «Детектор медіа» в.о. директора концерну РРТ Сергій Мікрюков зазначив, що якщо компанія відключить об’єкти концерну, то вона порушить вимоги постанови Кабміну від 25 березня 2019 р. № 300. У ній уряд заборонив обмеження або відключення електропостачання стратегічно важливих для економіки та безпеки держави об’єктів у сфері телекомунікацій та зв’язку (зокрема, об’єктів Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення).

Нагадаємо, 4 квітня у частині Луганської області вимкнули телевізійне мовлення через борг Концерну РРТ за електроенергію.

Фото: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY