detector.media
10.05.2019 16:41
Європейська федерація журналістів заявила про солідарність з українськими журналістами, яких переслідує РФ
Європейська федерація журналістів заявила про солідарність з українськими журналістами, яких переслідує РФ
Європейська федерація журналістів 10 травня прийняла спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, які переслідуються в Росії, анексованому Криму та окупованому Донбасі.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.

«Європейська федерація журналістів тільки що прийняла спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, які переслідуються в Росії, Криму та окупованому Донбасі. Проти заяви виступили представники Росії та Франції. Однозначно на захист пропозиції НСЖУ та за солідарність з українськими колегами у своїх виступах закликали представники журналістських спілок Литви та Польщі і віце-президент ЄФЖ. Абсолютна більшість делегатів Конгресу – понад 100 голосів- проголосували за заяву», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода» Станіславом Асєєвим. На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY