detector.media
09.05.2019 14:24
RT безпідставно звинуватила Deutsche Welle, «Голос Америки» і «Радіо Свобода» в розповсюдженні фальшивого відео
RT безпідставно звинуватила Deutsche Welle, «Голос Америки» і «Радіо Свобода» в розповсюдженні фальшивого відео
7 травня фінансований російською державою пропагандистський телеканал RT розмістив на своєму сайті статтю, в якій звинуватив німецьке та американські ЗМІ Deutsche Welle, «Голос Америки» та «Радіо Свобода» в розповсюдженні фальшивого відеоролика.

У цій публікації RT стверджував, що ці ЗМІ, а також «прихильники Петра Порошенка, Олексія Навального» причетні до тиражування відео, на якому ймовірні співробітники московського аеропорту «Шереметьєво» зі сміхом стежили за катастрофою літака Sukhoi Superjet-100 та коментували її.

Редакція Deutsche Welle назвала цю інформацію на свою адресу брехнею. «У жодному зі своїх матеріалів, незалежно від мови чи каналу публікації, DW не використовувала і не розповсюджувала вказане відео. Ми категорично спростовуємо твердження, що міститься в матеріалі російського телеканалу RT, ніби DW розповсюджувало це відео, і вимагаємо від RT внести в публікацію виправлення», - заявив офіційний представник DW Кристоф Юмпельт.

RT вніс зміни до статті, вилучивши з неї згадки про Deutsche Welle, «Голос Америки» та «Радіо Свобода». Наприкінці матеріалу було додано приписку:

«Исправление: ранее в статье было указано, что видео с реакцией «работников Шереметьева» распространяли Deutsche Welle, «Голос Америки» и «Радио Свобода». Это не так.

* «Радио Свобода» — СМИ, признанное иностранным агентом по решению Министерства юстиции РФ от 05.12.2017.

** «Голос Америки» — СМИ, признанное иностранным агентом по решению Министерства юстиции РФ от 05.12.2017».

Відеоролик, на якому ймовірні співробітники аеропорту «Шереметьєво» коментували зі сміхом вогняну посадку літака Sukhoi Superjet-100, поширювався в соцмережах, зокрема, на твітер-акаунті «Вашингтонский обком». Звідти його перепощували різні російські та українські ЗМІ.

Реакция сотрудников Шереметьево на видео посадки самолета.

"С огоньком сел, гы-гы-гы" pic.twitter.com/K9V1QjBzmq

— Вашингтонский Обком (@_Fashington) 6 травня 2019 р.

Нагадаємо, що 5 травня внаслідок авіакатастрофи літака Sukhoi Superjet-100 в московському аеропорту «Шереметьєво» загинула 41 людина із 78, які перебували на борту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY