detector.media
08.05.2019 20:32
У Києві викрили адміністратора антиукраїнських груп у заборонених російських соцмережах - СБУ
У Києві викрили адміністратора антиукраїнських груп у заборонених російських соцмережах - СБУ
За інформацією Служби безпеки України, проросійський пропагандист за завданням кураторів з РФ готував та розповсюджував в інтернеті антиукраїнські інформаційні матеріали.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За заявою правоохоронців, матеріали, які розповсюджував підозрюваний, були у тому числі спрямовані на ініціювання масових заворушень під час заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Співробітники СБ України також встановили, що, здійснюючи адміністрування спільнот у заборонених російських соціальних мережах, агітатор поширював ідеї «української псевдодержавності» та розміщував публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності країни», - йдеться у повідомленні СБУ.

Відповідальність за такі дії передбачена ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці виявили у підозрюваного комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської агітації. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

Раніше на Кіровоградщині суд виніс вирок жінці за антиукраїнську пропаганду в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY