detector.media
07.05.2019 16:48
Юрія Артеменка можуть призначити в Нацкомісію регулювання зв’язку – «Ліга»
Юрія Артеменка можуть призначити в Нацкомісію регулювання зв’язку – «Ліга»
Президент України Петро Порошенко може призначити екс-голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка в Національну комісію з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Про це пише «Ліга.Tech» з посиланням на власні джерела. Зокрема, двоє членів Нацради підтвердили виданню, що чули про наміри колишнього колеги опинитися в НКРЗІ, де є одне вакантне місце члена.

Сам Юрій Артеменко сказав виданню, що нічого не знає про призначення і йому надходили різні пропозиції. Водночас відповів, що йому було б цікаво працювати в НКРЗІ, оскільки телеком-регулятор займається близькими йому питаннями.

«Детектору медіа» не вдалося зв’язатися з Юрієм Артеменком – він не відповідає на дзвінки. Один із членів Нацради підтвердив «Детектору медіа», що готується указ про призначення Юрія Артеменка в НКРЗІ.

НКРЗІ – колегіальний орган, голову і шістьох членів своїм указом призначає та звільняє президент. НКРЗІ є регулятором телекомунікаційної галузі, видає ліцензії на користування радіочастотним ресурсом. Термін повноважень членів комісії – шість років, одна й та ж особа не може бути головою та/або членом комісії більше двох термінів поспіль. Зараз комісію очолює Олександр Животовський, який був призначений у 2014 році на початку каденції президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, що Юрій Артеменко обіймав посаду голови Нацради з 2014 року. У липні 2019-го мав закінчитися строк його повноважень як члена Нацради. 4 травня стало відомо, що він залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи. Про наступне місце працевлаштування Юрій Артеменко обіцяв повідомити пізніше.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

Фото: РБК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY