detector.media
06.05.2019 13:47
Поліція відкрила провадження через стрілянину в Києві, унаслідок якої був поранений журналіст «Радіо Свобода»
Поліція відкрила провадження через стрілянину в Києві, унаслідок якої був поранений журналіст «Радіо Свобода»
Правоохоронці через стрілянину в розважальному закладі Києва відкрили кримінальне провадження за статтями про хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю.

Про це 6 травня повідомляється на сайті поліції Києва.

Унаслідок стрілянини отримав поранення журналіст Володимир Рунець.

«Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу», – йдеться в повідомленні.

Начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков повідомив, що потерпілий разом із дівчиною та друзями відпочивали на літній терасі. За його словами, «до них підійшов колишній чоловік супутниці постраждалого, і між ними виник словесний конфлікт на ґрунті ревнощів». Після чого, зловмисник «дістав із салону (автомобіля) предмет, схожий на автомат, та почав стріляти у чоловіка».

«Здійснивши шість пострілів, він викинув зброю, сів в авто та зник з місця події. Одна із куль влучила у стопу постраждалому, чоловіка госпіталізували та прооперували. Наразі загрози його життю та здоров’ю немає. Відомо, що 37-річний потерпілий – киянин, конфлікт між чоловіками через ревнощі виникає вже не вперше», – уточнив начальник управління поліції.

Правоохоронці ввели в дію оперативний план «Сирена», аби розшукати та затримати зловмисника. Зазначається, що зрештою правопорушник самостійно приїхав до територіального управління поліції. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, з місця злочину поліцейські вилучили речові докази: предмети, ззовні схожі на автомат, гільзи та магазин із набоями до пістолету; під час огляду автомобіля зловмисника виявили та вилучили предмети, схожі на нарізну зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, 5 травня в Києві внаслідок стрілянини отримав поранення журналіст видання «Настоящее время» (спільного проекту «Радіо Свобода» та «Голосу Америки») Володимир Рунець.

Фото: поліція Києва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY