detector.media
05.05.2019 18:28
Павло Клімкін підтримав ідею провести в Києві альтернативу російському «Безсмертному полку»
Павло Клімкін підтримав ідею провести в Києві альтернативу російському «Безсмертному полку»
Замість зображень людей, загиблих у Другій світовій війні, пропонується вийти з портретами загиблих під час війни на Донбасі, зниклих в окупованому Криму, а також загиблих внаслідок сталінських репресій.

Письменник Андрій Курков на своїй сторінці у Facebook запропонував провести в Україні акцію, альтернативну російському «Безсмертному полку».

«Телеканал "Інтер" від імені "Союзу (померлих) ветеранів" наполегливо кличе телеглядачів прийняти 9 травня участь в російській акції "Безсмертний полк", на яку гроші виділяє уряд РФ. В Києві. Збір в парку Слави. А може треба пройтися по містах України не з портретами загиблих за країну, якої більше немає, а з портретами загиблих за Україну на Донбасі, з портретами зниклих без вісті там же і в Криму, з портретами викрадених і захованих в тюрмах РФ українських громадян?» - написав він.

Цей допис поширив на своїй сторінці міністр закордонних справ України Павло Клімкін та прокоментував, що підтримує цю ідею.

«Слушна ідея, повністю підтримую. Пропоную тоді вийти на вулиці також з портретами українців, замордованих у часи сталінських репресій. Це буде адекватна відповідь, для повноти картини у людському та історичному вимірі», - зазначив міністр.

Як нагадує «Радіо Свобода», російська акція «Безсмертний полк» розпочиналася як громадська ініціатива - це була хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. В останні роки акція набрала більш офіційного та прокремлівського змісту. Тепер портрети для участі в акції можна придбати в магазинах РФ, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY