detector.media
02.05.2019 11:46
Завершилися зйомки повнометражного історичного фільму «Чорний ворон»
Завершилися зйомки повнометражного історичного фільму «Чорний ворон»
«ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» завершив зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василя Шкляра. Прем’єра стрічки відбудеться вже в 2019 році.

Про це 2 травня повідомляє прес-служба телеканалу.

Фільм про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Зйомки картини тривали з жовтня 2018 року. Основними місцями подій у стрічці були територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря в Черкаській області, а також мисливський палац графа Шувалова (Тальне) та Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», у селі Поташ знімали масові сцени.

У останній знімальний день на майданчик завітав автор роману «Чорний ворон» Василь Шкляр.

«Не всі герої книги з’являться у фільмі. Це адаптація, тому сценарій фільму відрізняється від мого роману. Але найголовніше, на мій погляд, у стрічці лишилось – холодноярський дух, нескореність та прагнення боротися заради тої ідеї, яка була написана на чорному бойовому прапорі повстанців: "Воля або смерть"», – зазначив письменник.

Кінопроект фільму з робочою назвою «Залишенець. Чорний ворон» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав  державну фінансову підтримку розміром 5 млн 88 тис. грн.

Головні ролі в фільмі виконали: Тарас Цимбалюк, Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Азіз Абдурашидов, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Аліна Коваленко, Олексій Тритенко, Данило Мірешкін та інші.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

У романі «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра йдеться про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Роман розійшовся накладом у 300 тисяч примірників.

Нагадаємо, про підписання угоди між каналом «1+1» і письменником Василем Шкляром про виробництво 4-серійної історичної драми «Залишенець. Чорний Ворон» за мотивами його однойменного роману повідомив у лютому 2016 року генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

19 грудня 2016 Держкіно уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» («1+1 медіа») контракт про надання кінопроекту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 млн 873,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 23 млн 746,9 тис. грн. Але тепер мова йшла не про 4-серійний проект, а про повнометражний фільм.

У 2017 стало відомо, що режисером картини стане Олег Туранський. У квітні 2018-го «1+1» повідомив про зміну виробника та режисера драми «Чорний ворон».

25 жовтня 2018 року стало відомом, що «ТЕТ Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1» розпочав зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон».

Фото: прес-служба «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY