detector.media
02.05.2019 10:28
Речник української місії став віце-головою Комітету ООН з питань інформації
Речник української місії став віце-головою Комітету ООН з питань інформації
Олега Ніколенка, речника Постійного представництва України в Організації Об’єднаних Націй, обрали віце-головою Комітету ООН з питань інформації від східноєвропейської регіональної групи. Він обійматиме цю посаду в 2019-2020 роках.

Про це 2 травня повідомляє «Громадське».

«Мої цілі на новій посаді – зробити так, щоби інформаційна політика ООН відповідала сучасним реаліям», – повідомив Олег Ніколенко.

Він також розповів про реформу ООН в сфері комунікацій.

«Інформаційні технології стрімко розвиваються, і ООН, яка присутня практично у всіх сферах нашого життя, має говорити мовою, зрозумілою для широкого загалу. Зараз триває реформа в сфері комунікацій, і Комітет у співпраці з іншими структурами ООН має зробити цей процес більш ефективним. Як віце-голова буду сприяти цьому», – пояснив він.

Крім того, віце-голова Комітету ООН з питань інформації наголосив на актуальності проблеми дезінформації і фейкових новин.

«Проблема дезінформації і фейкових новин є не менш актуальним питанням для порядку денного в ООН. Переважна більшість держав-членів погоджується, що з цим потрібно щось робити і підходити системно», – наголосив дипломат.

За його словами, «у цьому є також і прямий інтерес України, яка потерпає від брудних інформаційних кампаній».

Нагадаємо, у травні 2018 року Україна ініціювала в ООН обговорення феномену російської пропаганди і фейкових новин. 9 травня в рамках роботи 40-ї сесії Комітету ООН з питань інформації в штаб-квартирі ООН йшлося про те, що ООН має посилити зусилля в контексті вироблення глобальної політики боротьби із фейками і пропагандою.

Фото: Укрінформ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY