detector.media
01.05.2019 11:03
Поліція відкрила кримінальне провадження за трансляцію в аеропорту «Бориспіль» відеоролика МІПа. У МІПі почали службове розслідування
Поліція відкрила кримінальне провадження за трансляцію в аеропорту «Бориспіль» відеоролика МІПа. У МІПі почали службове розслідування
Поліція відкрила кримінальне провадження за трансляцію у приміщенні аеропорту «Бориспіль» відеоролика, на якому Україна відображена без окупованого РФ Криму. У Мінінформполітики почали службове розслідування.

До правоохоронців звернувся один з пасажирів аеропорту. Він повідомив про підозрілий відеоролик, інформує прес-служба Нацполіції.

За цим фактом слідчим відділом відділення аеропорту «Бориспіль» було відкрито кримінальне провадження за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Попередньо поліцейські встановили, що лист з пропозицією розміщення відеоконтенту надійшов до підприємства з Міністерства інформаційної політики. Поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили та створили відеопродукт.

У Міністерстві інформаційної політики запевнили, що через технічний збій в кінцевому варіанті ролика залишилася карта Європи, на якій немає Туреччини, країн Балтії, Данії та АР Криму. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті МІПа. У Мінінформполітики почали службове розслідування щодо монтажу відеоролика із зображенням мапи України без Криму.

«Щодо некоректного зображення мапи Європи у промоційному ролику, який демонструвався в аеропорту "Бориспіль" Міністерство інформаційної політики України повідомляє, що через технічний збій в кінцевому варіанті ролику залишилася карта, яку взято з фотостоків, в якій відсутні деякі напрями - Туреччина, країни Балтії, Данія та Крим», - сказано у документі. Також зазначається, що ролик було показано всього кілька разів й одразу знято з ротації. Коректна версія відео вже передана для трансляції.

«МІП вже почало службове розслідування щодо причин такого неприпустимого збою і всіляко сприятиме поліції у розслідуванні цього інциденту», - запевнили у міністерстві.

Як повідомила поліція, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Фото: Нацполіції

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY