detector.media
27.04.2019 10:36
У Німеччині суд дозволив суспільному мовнику не показувати ролик праворадикальної партії, який зачіпає гідність іноземців
У Німеччині суд дозволив суспільному мовнику не показувати ролик праворадикальної партії, який зачіпає гідність іноземців
26 квітня адміністративний суд у місті Майнці відхилив скаргу Націонал-демократичної партії Німеччини (НДПН) щодо відмови суспільно-правової медіакомпанії ZDF показувати в ефірі агітаційний ролик.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Die Rhein-Zeitung.

Суд пояснив, що в агітаційному ролику НДПН, знятому напередодні виборів до Європарламенту 23-26 травня, «іноземці, які живуть у ФРН, виставлені в злісному світлі». На цій підставі канал мав право не пускати ролик в ефір.

Відеосюжет праворадикальної партії, за оцінкою суддів, суперечить кримінальному законодавству ФРН, оскільки «зачіпає людську гідність» іноземців у ФРН, крім того він здатний порушити громадський порядок.

Протест НДПН на рішення суду в Майнці також був відхилений. Партія має можливість звернутися до Федерального конституційного суду Німеччини.

У виданні нагадують, що у 2017 році за клопотанням бундесрату (представництво німецьких федеральних земель) і за підтримки бундестагу діяльність Націонал-демократичної партії Німеччини пропонували заборонити. Однак Федеральний конституційний суд не знайшов достатніх підстав визнати партію загрозою демократії в ФРН. В Європарламенті вона представлена ​​одним депутатом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY