detector.media
26.04.2019 16:34
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження телеканалу ICTV через сюжет на користь Тарути
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження телеканалу ICTV через сюжет на користь Тарути
Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу ICTV дружнє попередження через сюжет від 8 лютого, який містить ознаки замовності на користь тодішнього кандидата в президенти Сергія Тарути.

Про це йдеться у рішенні комісії від 26 квітня.

У рамках моніторингу висвітлення в засобах масової інформації виборів Президента України, на розгляд Комісії з журналістської етики було подано скаргу на сюжет, що стоїть сьомим у випуску новин о 21:10 телеканалу ICTV від 8 лютого 2019 року.

Комісія вважає, що телеканал ICTV порушив вимоги статей 6 та 7 Кодексу етики українського журналіста, а саме – вимоги щодо об’єктивності і повноти подання інформації та відокремлення матеріалів, що мають рекламну мету від інформаційних та аналітичних публікацій.

«У сюжеті висвітлюється просування Сергієм Тарутою популярних в суспільстві ідей про підвищення високотехнологічності та конкурентоспроможності українських підприємств, але за відсутності будь-якого додаткового аналізу це слугує не цілям інформування суспільства про важливі питання, а лише підвищенню обізнаності та іміджу самого кандидата», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, упродовж січня-квітня 2019 року Коаліція громадських організацій, до якої входять «Комісія журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» здійснює Незалежний моніторинг президентських виборів в Україні.

Кандидат у президенти, позафракційний депутат Верховної Ради і лідер партії «Основа» Сергій Тарута 16 березня оголосив про підтримку на виборах президента України іншого кандидата – лідера Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY