detector.media
26.04.2019 16:01
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження «Українській правді» через публікацію на користь Тимошенко
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження «Українській правді» через публікацію на користь Тимошенко
Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила інтернет-виданню «Українська правда» дружнє попередження через публікацію від 13 лютого, яка містить ознаки «політичної джинси» на користь тодішньої кандидатки в президенти Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у рішенні комісії від 26 квітня.

У рамках моніторингу висвітлення в засобах масової інформації виборів Президента України, на розгляд Комісії з журналістської етики було подано скаргу на публікацію в «Тимошенко пообіцяла виборцям зарплати у 1000 доларів» від 13 лютого 2019 року.

Комісія вважає, що інтернет-видання «Українська правда» порушило вимоги статей 6 та 7 Кодексу етики українського журналіста, а саме – вимоги щодо об’єктивності і повноти подання інформації та відокремлення матеріалів, що мають рекламну мету від інформаційних та аналітичних публікацій.

Зазначається, що публікація повністю ґрунтується на повідомленні прес-служби політичної партії «Батьківщина» та присвячена виступу Юлії Тимошенко.

«На думку Комісії вказана публікація спрямована на підвищення іміджу та рейтингу кандидатки у президенти України Юлії Тимошенко, а не на інформування виборців про важливі події та явища, пов’язані з виборчим процесом. Уся публікація присвячена просуванню кандидаткою популярних в суспільстві ідей щодо збільшення зарплат. Такий меседж, у тому числі, виведено у заголовок статті», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, упродовж січня-квітня 2019 року Коаліція громадських організацій, до якої входять «Комісія журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» здійснює Незалежний моніторинг президентських виборів в Україні.

15 квітня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу «Інтер» дружнє попередження через сюжет від 27 лютого, який містить ознаки «політичної джинси» на користь тодішньої кандидатки в президенти Юлії Тимошенко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY