detector.media
25.04.2019 17:16
Завершилося виробництво документального фільму «Земля Івана»
Завершилося виробництво документального фільму «Земля Івана»
Компанія «Магіка-Фільм» завершила виробництво документального фільму «Земля Івана», режисера Андрія Лисецького.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

Проект цього фільму-портрету став одним із переможців Десятого пітчингу Держкіно.

Режисером, автором сценарію та оператором фільму є Андрій Лисецький, продюсером – Геннадій Кофман. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 955 тис. 550 грн. при загальній вартості виробництва – 2 млн 607 тис. 400 грн.

«Стрічка розповідає про Івана Приходька – одного з останніх народних художників України. Він самоук, живе в селі і все, що виходить з-під його пензликів чи різця – наївне та чесне мистецтво. Іван є справжнім багатієм – його світосприйняття, його внутрішній світ сповнені краси та радості. Одного дня картини Івана потрапляють на виставку в Мистецькому арсеналі – головному виставковому центрі країни. Чи проміняє він маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя, розливи Дніпра, сади та поля – на галерейні зали й товариство арт-критиків та агентів», – йдеться в повідомленні.

Зйомки стрічки проходили у селі Дударики Київської області та в Києві, вони тривали близько трьох років.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало з компанією «Магіка-Фільм» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького.

Фото: Пилип Іллєнко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY