detector.media
25.04.2019 12:35
Оголошено переможців конкурсу сценаріїв «Своє кіно – 3»
Оголошено переможців конкурсу сценаріїв «Своє кіно – 3»
Під час прес-конференції було оголошено десятьох переможців третього конкурсу «Своє кіно» від проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє». Переможці отримають по 10 тисяч гривень та можливість екранізації своїх робіт.

Про це 24 квітня повідомляється на сайті Держкіно.

Конкурс сценаріїв «Своє кіно – 3» проходив з грудня 2018 року по квітень 2019 року.

«Учасники подавали свої конкурсні роботи за двома темами: «Майбутнє творять люди» та «Моє місто». За тематикою цього сезону, автори надавали перевагу історіям, які змушують замислитися над життям та плинністю часу, проаналізувати своє життя і  прагнути змін на краще. Цього року на конкурс було подано близько 500 робіт з усієї України, а також з-за кордону. У результаті роботи журі було обрано 10 найкращих творів, автори яких  отримають авторську винагороду розміром 10 000 гривень  та можливість екранізації фільму за їхніми сценаріями», – йдеться в повідомленні.

Перелік переможців:

1. «Доброго дня, ангеле», автор Любов Загоровська

2. «Найперший шанувальник», автор Володимир Макарусь

3. «Тупік», автор Таміла Нестеренко

4. «Передбачення для вас», автор Андрій Остріковський

5. «Кобиляча голова, або ЗЗМ», автор Юрій Власишен

6. «Орел і решка», автор Віталій Стрецкул

7. «На шапку», автор Соня Сотник

8. «Богородиця», автор Олександр Биков

9. «Скеля», автор Марія Воробей

10. «Руда», автори Таша Карлюка та Жанна Максименко-Довгич

Нагадаємо, 30 травня 2018 року було оголошено десятьох переможців другого конкурсу «Своє кіно» від проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє». 

У 2016 році було ініційовано проект «Дивись українське», й у грудні того ж року стартував перший конкурс сценаріїв «Своє кіно». У рамках проекту «Дивись українське!» вже відзнято 20 короткометражних фільмів за сценаріями конкурсу.

17 фільмів з 20, у трихвилинних редакціях переглянуло понад 1 500 000 глядачів в українських кінотеатрах. Розширені режисерські версії фільмів (хронометражем до 20-ти хвилин), з травня 2018 року запущено у фестивальну дистрибуцію.

Станом на квітень 2019 року, фільми проекту «Дивись українське» отримали понад 20 відзнак та нагород на міжнародних кінофестивалях в Україні та за кордоном. А окремі фільми увійшли до двох тематичних кіноальманахів – «На своїй землі» та «Двері».

Ініціаторами та розробниками проекту є компанія «Вавілон» та Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні - Дивись українське!».

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY