detector.media
23.04.2019 14:28
У Бориса Ложкіна вважають «необґрунтованим» його виклик на допит до ГПУ
У Бориса Ложкіна вважають «необґрунтованим» його виклик на допит до ГПУ
Генеральна прокуратура «абсолютно необґрунтовано» викликала на допит та для вручення повідомлення про підозру колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна в справі власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка.

Про це з посиланням на адвокатів повідомила його прес-секретарка Марія Попова на своїй сторінці в Facebook.

«Поява імені Бориса Ложкіна в матеріалах розслідувань Генеральної прокуратури і публічне оголошення про підозру йому працівниками ГПУ очевидно були задумані як приводи для медійних скандалів, і є абсолютно необґрунтованими. У цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і "повідомлення про підозру", неможлива», – заявила вона.

Прес-секретар Бориса Ложкіна наголосила, що закон не передбачає виклик за допомогою публікації на сайті ГПУ.

«Ми переконані, що метою публікації повістки в порушення всіх мислимих процесуальних норм було чергове винесення теми в публічну площину, привернення уваги ЗМІ для вирішення політичних завдань», – зазначила вона.

Крім того, Марія Попова розповіла, що вони за останні кілька тижнів подали в ГПУ понад 10 адвокатських запитів, клопотань і скарг щодо статусу Бориса Ложкіна в справі, а також про всі його виклики в ГПУ для участі в процесуальних діях. За її словами, усі «звернення були проігноровані».

«Надуманість звинувачень щодо нашого клієнта буде, безумовно, доведена, а всім зафіксованим нами численних порушень буде дана оцінка в установленому законом порядку. При цьому, на відміну від сторони обвинувачення, ми будемо діяти виключно в рамках закону», – додала Попова.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура викликала для вручення підозри та допиту колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна в справі власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка, якого підозрюють у масштабних розкраданнях. Борис Ложкін має з’явитися в ГПУ 25 квітня о 17:30.

Власник UMH Group Сергій Курченко підозрюється у вчиненні низки злочинів, Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. Крім того, триває розслідування в ході якого здійснюється перевірка причетності інших осіб до вчинення кримінальних правопорушень, які інкримінуються пану Курченку та пов’язаним із ним особам. 

У кінці березня ЗМІ повідомили про висунення підозр 98 особам, серед яких представники оточення Президента Петра Порошенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY