detector.media
23.04.2019 12:35
Верховний суд М'янми залишив чинним вирок журналістам Reuters
Верховний суд М'янми залишив чинним вирок журналістам Reuters
Верховний суд М'янми залишив чинним вирок журналістам Reuters Ва Лона і Кяу Су Оо, яких визнали винними в порушенні державної таємниці та засудили до семи років в'язниці. Журналісти свою провину заперечують.

Про це 23 квітня повідомляє «Радіо Свобода».

За словами захисту журналістів, прокурори не змогли довести, що кореспонденти спеціально збирали секретну інформацію або передавали її недружнім М’янмі країнам.

Як повідомляв «Детектор медіа», двоє журналісти агентства Reuters, які засуджені в М'янмі, отримали Пулітцерівську премію за матеріали, присвячені насильству щодо біженців-рохінджа в цій країні.

Нагадаємо, 32-річний Ва Лон і 28-річний Кяу Су Оо збирали докази для матеріалу про вчинену військовими страту 10 жителів селища Інн Дін, що на півночі країни. Під час розслідування журналісти натрапили на двох поліцейських, які запропонували журналістам цікаві для них документи, проте одразу після їх передачі правоохоронці арештували репортерів. Згодом їхні дії кваліфікували як порушення державної таємниці. 3 вересня вони були засуджені до 7 років ув'язнення. Самі журналісти Reuters кажуть, що їх підставили.

За повідомленям BBC Україна, згодом влада розпочала власне розслідування вбивств у селищі Інн Дін і підтвердила, що різанина дійсно мала місце. Всіх, хто брав в ній участь обіцяли покарати.

Шеф-редактор Reuters Стівен Адлер назвав вирок суду черговою несправедливістю щодо журналістів.

11 січня стало відомо, що суд М'янми відхилив апеляцію журналістів Reuters Ва Лона і Кяу Су Оо, яких визнали винними у порушенні державної таємниці та засудили до семи років в'язниці.

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY