detector.media
22.04.2019 19:25
Ахтем Сеітаблаєв зніме фільм про рейд 95-ї бригади у 2014 році на Донбасі
Ахтем Сеітаблаєв зніме фільм про рейд 95-ї бригади у 2014 році на Донбасі
Історична драма базуватиметься на спогадах реальних людей.

Про це «Укрінформу» розповів український режисер Ахтем Сеітаблаєв.

За його словами, зараз триває процес обговорення сюжету стрічки про рейд підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади влітку 2014 року на Донбасі.

«Я взагалі думав, що більше не буду знімати стрічки на тему сучасної війни. Але ми довго розмовляли і дорозмовлялися до того, що як ми можемо не зняти цю стрічку. Адже це дійсно легендарна історія, яка, наскільки мені відомо, не має аналогів у військовій історії: 1500 км тилами ворога ("Вікіпедія" підказує, що 170 км - ред.) з перемогами для того, щоб врятувати своїх бійців, своїх людей. Саме життя написало таку історію – історію перемоги, звитяги, мужності й гідності. Ну як не зняти фільм про таку історію», - сказав режисер.

За словами Сеітаблаєва, він не хоче знімати «суто бойовик, про рейд як такий».

«Передусім, у картині мають бути людські, чоловічі історії. За жанром це буде військова драма», - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Ахтем Сеітаблаєв зняв фільм «Кіборги» – воєнну драму-бойовик про захисників Донецького аеропорту. Стрічка стала одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія «Ідас-філм». Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно. «Кіборги» за перший вікенд зібрали 8 млн 186 тисяч 701 гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Фільм отримав шість статуеток Національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема у номінації «Найкращий фільм 2017 року».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY