detector.media
22.04.2019 17:52
У інформагентстві «Вчасно» повідомили про повний перехід на українську мову
У інформагентстві «Вчасно» повідомили про повний перехід на українську мову
Колектив інформагентства «Вчасно» 22 квітня одностайно прийняв рішення про повний перехід контенту на українську мову.

Про це повідомила журналістка та керівниця «Вчасно» Марія Давиденко на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні зранку колектив інформагентства "Вчасно" , який з 2014 року працює на Донеччині, прийняв рішення про повний перехід контенту на українську мову. Це було одностайне рішення, незважаючи на наші різні погляди під час виборів, на попередження айтишників, що україномовний контент гірше просувається в інтернеті», – розповіла вона.

За її словами, колектив інформагентства усвідомлює, що буде «мабуть єдиним інформаційним україномовним сайтом на Донбасі, де більшість розмовляє російською мовою». Керівниця інформагентства уточнила, що для цієї аудиторії буде створена сторінка з перекладом та оголосила про початок технічних робіт.

«Ми не боїмося втратити нашу постійну аудиторію незалежно від її вибору вчора, бо ми разом з початку війни і прагнемо одного – розвитку України і нарешті працюючих законів», – підкреслила вона.

Крім того, вона додала, що надалі редакція буде зберігати незалежну позицію від будь-якої політичної сили в країні.

Нагадаємо, кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив на брифінгу 21 квітня, що підтримує мовний закон, однак до нього має запитання. Раніше він сказав, що його команда хоче запросити журналістів і блогерів, та презентувати їм план «інформаційної війни» щодо повернення Донбасу. 

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY