detector.media
20.04.2019 11:57
У Криму активіста засудили до 6 років колонії за «заклики до тероризму» у соцмережі
У Криму активіста засудили до 6 років колонії за «заклики до тероризму» у соцмережі
В анексованому Криму Північно-Кавказький військовий окружний суд оголосив вирок анархо-активісту з Євпаторії Євгену Каракашу. Його засудили до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченням в публічних закликах до терористичної діяльності.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що сторона обвинувачення вимагала для Євгена Каракашева дев'ять років позбавлення волі.

Як відомо, Євгена Каракашева затримали в Євпаторії 1 лютого 2018 року співробітники кримського управління Слідкому Росії за підозрою в екстремістських висловлюваннях в соціальних мережах. 19 квітня суд продовжив на місяць утримання під вартою затриманого.

За версією слідства, він поширював екстремістські матеріали і закликав до тероризму. У чаті в соціальній мережі «ВКонтакте» анархіст разом зі своїми однодумцями обговорював справу «приморських партизанів». Переписка була закритою, доступ до неї співробітники ФСБ отримали після того, як аналогічне звинувачення було пред'явлено одному з її учасників. У лютому 2019 року звинувачення в екстремізмі проти Каракашева було знято у зв'язку з частковою декриміналізацією 282-ї статті Кримінального кодексу Росії.

У 2016 році пан Каркашев з групою лівих активістів організував акцію на підтримку кримських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

У травні 2018 року суд відхилив скаргу на продовження арешту активіста Каракашева, якого судять за пости у соцмережах.

Експерти не знайшли закликів до тероризму, але знайшли «схвалення ідеології насильства» у висловлюваннях активіста.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Каракашева політв'язнем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY