detector.media
19.04.2019 21:58
Порошенко звинуватив Зеленського в порушенні закону щодо дебатів
Порошенко звинуватив Зеленського в порушенні закону щодо дебатів
Кандидат у президенти Петро Порошенко під час національних дебатів на Суспільному мовнику звинуватив свого опонента Володимира Зеленського в порушенні закону щодо передвиборних дебатів.

«Це неповага до виборців і порушення закону щодо забезпечення необхідності дебатів», – так Петро Порошенко прокоментував той факт, що Володимир Зеленський не прийшов на дебати на Суспільному.

Зазначимо, що закон «Про вибори Президента України» передбачає проведення передвиборних дебатів за рахунок коштів державного бюджету в разі призначення другого туру виборів. Закон регламентує, що вони проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19:00 і 22:00 у прямому ефірі тривалістю не менше 60 хвилин і зобов’язує Суспільне телебачення і радіо транслювати ці дебати. Однак закон не зобов’язує кандидатів до обов’язкової участі в них і не передбачає відповідальності за відмову від участі.

Нагадаємо, що 19 квітня кандидати в президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський провели дебати на столичному НСК «Олімпійський». Порошенко запропонував своєму опонентові продовжити дискусію під час офіційних національних дебатів у студії Суспільного мовника.

Проведення національних дебатів перед другим туром президентських виборів передбачено та регламентовано законом. Дебати проводяться за кошти державного бюджету. У випадку відсутності на дебатах одного з кандидатів весь ефірний час (одна година) надається іншому кандидату для передвиборної агітації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY