detector.media
19.04.2019 19:52
Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»
Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»
Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко під час дебатів на НСК «Олімпійський» обмінялися докорами щодо відносин з телеканалами.

Зокрема, Володимир Зеленський дорікнув Петрові Порошенку, що той є одним з олігархів, які володіють телеканалами (Порошенко є власником 5-го каналу). І розповів, що його запрошували працювати на 5 канал, але він відмовився.

«Ви сказали, що я партнер Коломойського і буду з цим жити. В Україні, так сталося, всі канали належать олігархам. Це – Коломойський, Пінчук, Фірташ, Ахметов і шановний пан президент. Я хочу вам нагадати, ви теж мене запрошували працювати на 5 канал (Порошенко зробив здивоване обличчя. – ДМ). Але я не пішов туди не тому, що це ваш канал. Я свободна людина. Тому я не пішов до вас. Я вважаю, що президент не може бути олігархом. Президент має бути людиною з народу», - сказав Володимир Зеленський.

Реагуючи на ці слова Зеленського, Петро Порошенко сказав, що каналу «1+1» доведеться вибачатися за свою редакційну політику, а Зеленському запропонував вибачитися перед журналістами 5-го каналу.

«Я пишаюся, що 5 канал з 2003 року був єдиним каналом, де журналісти мали свободу. У 2004 році Помаранчеву революцію було зроблено саме завдяки журналістам 5-го каналу – єдиного каналу, де була свобода слова», - сказав Петро Порошенко.

«А канал «1+1», який поклав пана Зеленського в теплу ванну і зробив йому дуже комфортну виборчу кампанію, тоді, у 2004-му, вибачався перед країною – і власники, і журналісти – за свою політику. І чи не доведеться вам і каналу вибачатися? Каналу, який повністю відійшов від журналістських стандартів, який розповсюджує російські фейки про мене», - зауважив він.

«Я хотів би, щоб ви повчилися, як поводився себе 5 канал у 2004 році, у 2013 році, у 2014 році. І на сьогоднішній день його роль у тому числі в Революції гідності. Думаю, що було б варто вибачитися перед журналістами 5-го каналу», - додав Порошенко.

Петро Порошенко дорікнув Володимиру Зеленському в тому, що він має спільний бізнес з Ігорем Коломойським, якого звинуватив у виведенні з України 160 млрд грн коштів «Приватбанку».

Володимир Зеленський відповів, що він має контакти з каналом «1+1». «Які у мене ще бізнеси з Коломойським?», - перепитав він. «“Квартал 95” і його (Коломойського. – ДМ) представники у вас в акціонерах», - відповів Порошенко. «Так це ж наш бізнес телевізійний», - сказав Зеленський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY