detector.media
19.04.2019 13:55
У Північній Ірландії під час протестів застрелили журналістку – поліція
У Північній Ірландії під час протестів застрелили журналістку – поліція
У Північній Ірландії під час нічних протестів у місті Лондондеррі застрелили редактора новинного сайту Mediagazer Ліру МакКі. Поліція Північної Ірландії підозрює у скоєнні злочину членів дисидентської організації «Нова Ірландська республіканська армія».

Про це 19 квітня повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що журналістка загинула від випадкової кулі в районі Ленд-Роверз, коли протестувальники почали закидати поліцейських коктейлями Молотова, цеглою і пляшками.

Помічник начальника поліції Марк Гемільтон заявив, що невідомий підозрюваний вистрілив кілька разів у напрямку поліції під час заворушень.

«Ми вважаємо це терористичним актом. На нашу думку, його здійснили радикальні дисиденти-республіканці з "Нової ІРА"», – додав він.

Крім того, журналіст Джейк Ганраган, який також був присутній на місці сутичок, розповів, що МакКі «потрапила під перехресний вогонь». Згідно з повідомленням, очевидці розповідають про людину в масці, яка стояла на відстані уздовж дороги і стріляла в тому напрямку, де стояла МакКі.

Ліра МакКі висвітлювала вплив десятків років насильства у Північній Ірландії. У 2018 році її називали майбутньою зіркою розслідувальної журналістики. У останньому дописі в Twitter вона назвала протистояння між поліцією і учасниками акції протесту «повним божевіллям».

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули винувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів. 

 Фото: The Irish Times 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY