detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.04.2019 11:51
Держспецзв’язку і Нацрада пропонують продовжити аналогове мовлення місцевих ТРК до кінця року
Держспецзв’язку і Нацрада пропонують продовжити аналогове мовлення місцевих ТРК до кінця року
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації та Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонують Кабінету Міністрів України продовжити до 31 грудня 2019 року аналогове мовлення місцевих телекомпаній, що не мають цифрових ліцензій.

Держспецзв’язку розробила відповідний проект урядової постанови «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», а Нацрада на засіданні 18 квітня погодила його без зауважень.

Відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко нагадав, що Громадська рада при Нацраді запропонувала уряду і Нацраді перенести строки остаточного вимкнення аналогового мовлення місцевих мовників на кінець року, і Нацрада підтримала свій дорадчий орган. Відтак, Держспецзв’язку і розробила проект постанови про зміни строків остаточного вимкнення аналогового мовлення.

За словами Олександра Ільяшенка, Нацрада замовила в «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) за запитами місцевих мовників прорахунок 47 частот і вже отримала 11 позитивних висновків УДЦР. Ще 20 частот перебувають на погодженні у військових, по решті частот поки що є спеціальні умови користування, які необхідно врегулювати. Невдовзі Нацрада планує оголошувати конкурс на частоти, по яких уже є позитивні висновки УДЦР.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY