detector.media
18.04.2019 10:26
«Репортери без кордонів» повідомили про погіршення ситуації зі свободою слова в Україні
«Репортери без кордонів» повідомили про погіршення ситуації зі свободою слова в Україні
У Індексі свободи преси-2019 Україна опинилася на 102 місці, що на одну сходинку нижче, аніж торік. Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» 18 квітня оприлюднила щорічний звіт – Індекс свободи ЗМІ.

Про це повідомляє DW.

У звіті йдеться, що найбільшими викликами для свободи слова в Україні є стеження чи перешкоджання в роботі журналістів-розслідувачів із застосуванням насильства. Також негативно на ситуації зі свободою слова в країні позначається війна на Донбасі та факт дедалі частішої відмови у в'їзді для закордонних журналістів.

Крім того, «Репортери без кордонів» повідомили, що погіршення ситуації зі свободою преси фіксується в Росії, яка цього року посіла в індексі 149 місце, опустившись на одну сходинку порівняно з торішніми показниками.

Зазначається, що на першому місці в Індексі свободи ЗМІ опинилася Норвегія, яка вже втретє поспіль посідає перше місце у щорічних рейтингах «Репортерів без кордонів».

Нагадаємо, у 2018 році Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (Reporters Without Borders) констатувала, що в 2017 році в Європі ситуація зі свободою медіа суттєво погіршилася, проте в Україні — трохи покращилася. Україна посіла 101-е місце в щорічному індексі свободи ЗМІ у світі, піднявшись на одну сходинку в порівнянні з минулим роком. Ситуацію в Україні «Репортери без кордонів» назвали «На перехресті».

Фото: rsf.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY