detector.media
17.04.2019 16:20
Порошенко пропонує закріпити законом боротьбу з фейками і впровадження журналістських стандартів
Порошенко пропонує закріпити законом боротьбу з фейками і впровадження журналістських стандартів
Кандидат у президенти, чинний президент Петро Порошенко вважає, що боротьба з фейками і впровадження журналістських стандартів мають бути закріплені на законодавчому рівні. Про це він сказав під час дискусії з представниками громадянського суспільства, відповідаючи на запитання заступниці шеф-редактора «Детектора медіа» Світлани Остапи.

Світлана Остапа запитала в Петра Порошенка, що буде робити він і його політична сила, якщо не виграє вибори, щоб захистити здобутки реформ в інформаційній сфері – суспільне мовлення, мовні квоти.

У відповідь Петро Порошенко подякував «Детектору медіа» «за величезну роботу по боротьбі з фейковими новинами і запровадженню журналістських стандартів». «Я думаю, що ці позиції мають бути закріплені на законодавчому рівні, – сказав він. – Я маю вже необхідний досвід під час судового процесу проти BBC у лондонському суді (щодо спростування недостовірної інформації. – ДМ). У лондонському суді зробити це більш реально, ніж в українському суді. Дуже важко з каналом 1+1” судитися в суді першої інстанції, навіть президенту. Але ми виграємо. До речі, це відповідь на ваше запитання – ми виграємо. Не можна бути президентом країни в стані війни і не вірити в перемогу… Я твердо довіряю відповідальному вибору українського народу… Я вчора хотів, до речі, привітати звернення журналістів, які сказали, що з дебатами нехай розбираються президент, глядачі, а журналісти не мають можливості задати запитання, а вони відображають зріз суспільства, вони мають поінформувати про це, і вони позбавлені цієї можливості. Я вірю в перемогу, і коли вона відбудеться, я твердо переконаний, що весь напрямок перелічених реформ ми точно продовжимо. Продовжимо дуже обережно. Бо якби ми примушували людей спілкуватися українською мовою – я цього точно не буду робити. А [впроваджували] механізми, коли стало драйвово, класно спілкуватися українською».

Нагадаємо, 16 квітня представники низки ЗМІ та медійних організацій опублікували відкрите звернення до кандидата в президенти України Володимира Зеленського із закликом вийти на прес-конференцію не пізніше 18 квітня (до дня дебатів). Спікер виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков назвав прес-конференцію кандидата в президенти перед дебатами «проектом, що слабо реалізувати».

17 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на публічну дискусію представників позапартійної ініціативи «Виборча рада UA» та коаліції громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ» з кандидатами в президенти України. У штабі Володимира Зеленського на запрошення відповіли, що кандидат зможе відповісти на запитання громадянського суспільства після другого туру.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY