detector.media
17.04.2019 16:10
Держкіно витратило на український павільйон на Міжнародному кінофестивалі у Каннах понад 1 млн грн (ДОПОВНЕНО)
Держкіно витратило на український павільйон на Міжнародному кінофестивалі у Каннах понад 1 млн грн (ДОПОВНЕНО)
На організацію та представлення української кіноіндустрії на 72 Міжнародному кінофестивалі в Каннах (Франція) Державне агентство України з питань кіно витратить 1345389 грн.

Про цей йдеться на сайті публічних закупівлях ProZorro.

 Підрядником у організації події стала громадська організація  «Фонд «Молодість».

 Український павільйон діятиме у межах кінофестивалю упродовж всього періоду його проведення - з 14 по 25 травня 2019 року.

«Український павільйон на міжнародному кіноринку Marche du Film покликаний представити сучасні українські фільми на належному рівні, в першу чергу тих кінопроектів, що профінансовані Державним агенством України з питань кіно. Його призначення – стати ефективним переговорним майданчиком для продюсерів, дистриб’юторів, режисерів та інших представників національної кіногалузі з їхніми іноземними колегами, а також дієвим інструментом у сприянні пошуку іноземних інвестицій», - йдеться у додатку до договору Держкіно з «Молодістю».

Організатори кінофестивалю нададуть в оренду павільйон площею 50 кв.м. Український павільйон буде розташорваний на території кінофестивального містечка Village International Riviera на наберіжній Croisette у Каннах.

Український павільйон, за інформацією Української кіноасоціації, працюватиме під традиційним гаслом #UkraineIsYourDestination. У 2019 році ключовим елементом айдентики українських стендів на міжнародних кіноринках стали мотиви робіт української народної художниці Марії Примаченко.  Іноземна кіноспільнота зможе отримати в Українському ринковому павільйоні вичерпну інформацію про стан індустрії, аналітичні та статистичні матеріали про обсяг ринку, законодавство у сфері кінематографа,  ознайомитися з каталогом українського кіно за 2018-2019 рік, каталогом українських кінопродюсерів, провести зустрічі з українськими продюсерами, дистрибуторами, представниками Держкіно та представниками українських кінофестивалів.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив на тому, що на роботу українського стенду на кіноринку Marché du Film у 2019 році Держкіно спрямовує «практично вдвічі більше коштів, ніж торік».

«Молодість» бере участь у роботі Українського павільйону на Каннському кінофестивалі починаючи з 2007-го, тобто вже дванадцять років. Це –  посольство України у світі кіноіндустрії та важливий крок у напрямку інтеграції України до Європейського союзу», – підкреслив Андрій Халпахчі, генеральний директор КМКФ «Молодість».

Програму Каннського кінофестивалю буде оголошено наприкінці квітня, тоді ж стане відомо, чи увійшли українські фільми цього року до програм кінофестивалю.

Нагадаємо, на організацію кінофестивалю Docudays UA Держкіно витратило 2 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY