detector.media
17.04.2019 12:40
Film.ua розпочав зйомки драми «Віддана»
Film.ua розпочав зйомки драми «Віддана»
Вихід стрічки в український прокат заплановано на початок 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

Перший знімальний день «Відданої» пройшов на студії Film.ua. Спеціально для фільму постановники створили декорації старовинного маєтку, де мешкають головні герої – Стефа, Аделя та Петро. Павільйонні зйомки першого блоку продовжаться до кінця квітня.

Загалом знімальний процес триватиме до кінця весни. Окрім павільйонних сцен, також заплановані натурні зйомки у Чернівцях та під Києвом. 

Нагадаємо, «Віддана» – кіноверсія бестселера Софії Андрухович «Фелікс Австрія», дія роману якого розгортається у Станіславові (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. У центрі сюжету – служниця Стефанія та панянка Аделя.

Ролі у фільм виконають польська акторка Маріанна Янушевич, українські актори Алеся Романова та Роман Луцький.

Режисером-постановником фільму «Віддана» стала Христина Сиволап, для якої це дебютна робота в повнометражному кіно.  

Оператор-постановник – Олексій Ламах, художник-постановник –Олександр Батєнєв, художниця з костюмів –  Леся Патока, художниця з гриму – Марія Коломієць. Продюсер проекту - Надія Зайончковська, автор сценарію - Аліна Семерякова в колаборації з Софією Андрухович.

Український прокат фільму «Віддана» заплановано на 2020 рік. Дистриб’ютор стрічки в Україні – кінокомпанія «Вольга».

Як писав «Детектор медіа», роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано в Польщі. 5 квітня у Братиславі роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» отримав літературну відзнаку Visegrad Eastern Partnership Literary Award.

Компанія Film.ua Group придбала права на екранізацію роману та розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції.

Проект брав участь у пітчингу проектів на стадії розробки в рамках інудстріальної секції ОМКФ минулого року, а також є одним із переможців конкурсу Міністерства культури України з надання державної підтримки фільмам патріотичного спрямування.

Фото: прес-служба Film.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY