detector.media
16.04.2019 17:35
The New York Times і The Wall Street Journal виграли Пулітцера за розслідування про Дональда Трампа
The New York Times і The Wall Street Journal виграли Пулітцера за розслідування про Дональда Трампа
У США 15 квітня оголосили переможців Пулітцерівської премії 2019 року. Лауреатами премії серед журналістів стали журналісти The New York Times і The Wall Street Journal за розслідування про президента США Дональда Трампа.

Про це повідомлється на сайті премії. 

Журналісти The New York Times Девід Барстоу, Сюзанна Крейг і Расс Бюттнер отримали премію за матеріали щодо фінансових махінацій президента США. Розслідування тривало 18 місяців. Водночас премію за розслідування про розкриття секретних виплат Дональдом Трампом двом жінкам, які заявляли, що вступали з ним в інтимні стосунки, отримали журналісти газети The Wall Street Journal.

Колектив газети Sun Sentinel нагородили за висвітлення стрілянини в старшій школі в місті Паркленд, унаслідок якої загинули 17 людей. Крім того, газета Pittsburg Post отримали премію за висвітлення теракту в синагозі Піттсбурга, внаслідок чого загинули 11 людей.

Лауреатом премії в номінації «Міжнародний репортаж» стали репортери Associated Press за розповідь про війну в Ємені. Двоє журналісти агентства Reuters, які засуджені в М'янмі, отримали Пулітцерівську премію за матеріали, присвячені насильству щодо біженців-рохінджа в цій країні.

Відзнаку в номінації «Розвідувальний репортаж» отримали Метт Гамільтон, Гарріет Райан і Пол Прінгл з Los Angeles Times за матеріал про гінеколога університету Південної Каліфорнії, якого звинувачують у зґвалтуванні сотень молодих жінок протягом понад 25 років.

Премії в галузі літератури отримали письменники Річард Пауерс, Джекі Сіббліс Дрері, Девід Блайт, Джеффрі Стюарт, поет Форрест Гандер, журналіст Елайза Грисволд. За видатний музичний твір премію отримала музикант і композитор Еллен Райд.

Зазначається, що «Спеціальні нагороди» присудили померлій співачці Ареті Франклін та мерілендській газеті The Capital Gazette, яка не зупинила роботу після нападу на редакцію озброєного чоловіка.

Нагадаємо, у 2018 році газета The New York Times та журнал New Yorker виграли спільну Пулітцерівську премію в номінації «Служіння суспільству» за розслідування про сексуальні домагання у Голлівуді.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY