detector.media
16.04.2019 14:23
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження «Інтеру» через сюжет на користь Тимошенко
Комісія з журналістської етики винесла дружнє попередження «Інтеру» через сюжет на користь Тимошенко
Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу «Інтер» дружнє попередження через сюжет від 27 лютого, який містить ознаки «політичної джинси» на користь тодішньої кандидатки в президенти Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у рішенні комісії від 15 квітня.

У рамках моніторингу висвітлення в засобах масової інформації виборів Президента України, на розгляд Комісії з журналістської етики було подано скаргу на сюжет «Медицина в Україні може стати якісною та доступною за умови впровадження національної стратегії – Юлія Тимошенко» телепрограми «Подробности» на телеканалі «Інтер».

Комісія вважає, що телеканал Інтер порушив вимоги статей 6 (повага до права громадськості на повну і об'єктивну інформацію про факти і події) та 7 (інформаційні та аналітичні матеріали мають бути чітко відокремлені від реклами відповідною рубрикацією) Кодексу етики українського журналіста.

«У аналізованому сюжеті висвітлюється виключно позиція Юлії Тимошенко, яка до того ж не містить жодних конкретних пропозицій щодо вирішення озвученої проблеми. Зважаючи на це, Комісія вважає, що проведення форуму стало лише штучним інформаційним приводом для привернення уваги глядачів та підвищення іміджу кандидатки в Президенти України Юлії Тимошенко. Сюжет містить ознаки «політичної джинси», зокрема просуває інтереси кандидатки, ретранслюючи озвучену нею популярну в суспільстві ідею щодо необхідності покращення системи охорони здоров’я, при цьому не аналізуючи жодних конкретних кроків, які необхідно здійснити для цієї мети», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, упродовж січня-квітня 2019 року Коаліція громадських організацій, до якої входять «Комісія журналістської етики», «Платформа прав людини», «Український інститут медіа та комунікації» та «StopFake» здійснює Незалежний моніторинг президентських виборів в Україні.

15 квітня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу NewsOne дружнє попередження через сюжет від 8 березня, що виглядає як замовний матеріал для збільшення впізнаваності та популярності тодішнього кандидата в президенти Юрія Бойка.

Також 15 квітня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу «Україна» публічний осуд через сюжет від 8 лютого про тодішнього кандидата в президенти Олега Ляшка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY