detector.media
16.04.2019 13:50
Австрійський журналіст Вершютц приїхав у Київ та взяв інтерв’ю в політтехнолога Зеленського
Австрійський журналіст Вершютц приїхав у Київ та взяв інтерв’ю в політтехнолога Зеленського
Керівник українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіан Вершютц, якому СБУ раніше дозволила в’їзд в Україну, приїхав у Київ та записав інтерв’ю з Дмитром Разумковим, політтехнологом кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Про це 16 квітня сам журналіст повідомив на своїй сторінці в Facebook.  

Крістіан Вершютц оприлюднив фото з інтерв'ю з паном Разумковим.

Також він додав, що хотів зробити інтерв'ю зі спікером команди чинного президента та кандидата в президенти Петра Порошенка. Зазначається, що вони наразі не отримали відповіді.

Нагадаємо, австрійський журналіст Крістіан Вершютц, якому СБУ заборонила в’їзд до України протягом одного року, звернувся до суду з позовом визнати це рішення незаконним. Служба безпеки України скасувала заборону на в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу.

Як писав «Детектор медіа», 7 березня заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила з посиланням на власні джерела, що СБУ заборонила в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу строком на один рік. 

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсель засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста. Євросоюз очікує, що подібні рішення будуть прийняті відповідно до основних права і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

9 березня 2019 року Служба безпеки України підтвердила інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їждати в Україну протягом року та пояснила, що це зроблено для його безпеки.

Посол України в Австрії Олександр Щерба заявив, що астрійському журналісту Крістіану Вершютцу заборонили в’їждати до України не через цензуру, а через його неповагу до українського законодавства.

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, екс-власник каналу NewsOne Андрій Портнов повідомляв, що Вершютца в українських та міжнародних судах захищатиме його команда. 

Фото: Крістіан Вершютц

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY