detector.media
15.04.2019 20:44
ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» збирається відсудити своє право на оренду приміщення
ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» збирається відсудити своє право на оренду приміщення
Підготовче судове засідання призначено на 6 травня 2019 року.

ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» поширює звернення, в якому не визнає результатів конкурсу на оренду приміщення кінотеатру, що відбувся в Київській міській державній адміністрації (КМДА) сьогодні, 15 квітня, і переможцем якого стала компанія «Сінема Центр»

У зверненні йдеться, що Департамент комунальної власності Києва порушив право ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» на продовження договору оренди та в установлений законодавством термін не повідомив орендаря про намір не продовжувати договір оренди, що тягне за собою автоматичну пролонгацію договору за законодавством. (Нагадаємо, Департамент комунальної власності Києва  заявляв, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» було попереджено про те, що договір оренди продовжено не буде). 

Так, колектив ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» на початку квітня звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання дій Департаменту комунальної власності протиправними. Підготовче судове засідання призначено на 6 травня цього року ухвалою суду, постановленою ще 5 квітня 2019 року, про що, як йдеться у зверненні, було відомо керівництву Департаменту, яке провело 15 квітня конкурс на право оренди приміщення кінотеатру. 

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

Також повідомлялося, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Оренда коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY