detector.media
14.04.2019 15:10
Семочка звільнили з посади заступника голови Служби зовнішньої розвідки – Порошенко
Семочка звільнили з посади заступника голови Служби зовнішньої розвідки – Порошенко
Першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка в п’ятницю, 12 квітня, звільнили з посади.

Про це в неділю, 14 квітня, повідомив Президент України Петро Порошенко під час брифінгу на НСК «Олімпійський».

«У п’ятницю першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки генерала Семочка звільнено з посади», – наголосив він.

Нагадаємо, в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» журналісти заявили, що Сергій Семочко, будучи на чолі економічної контррозвідки СБУ, втручався у закупівлі ліків для діалізу, вимагаючи «відкати», що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів. Постачальники ліків у розслідуванні заявили, що через це померло близько 200 паціентів. 

Журналісти також заявили, що за останні три роки члени родини Семочка купили три маєтки в Козині загальною вартістю близько 8 млн дол., що не корелює з офіційними доходами родини. Крім того, журналісти заявили, що родина Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю у мільйони доларів, а у членів його родини нібито є громадянство Росії.

16 жовтня на телеканалі ZIK вийшло інтерв'ю із заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергієм Семочко. На вихід інтерв'ю відреагували користувачі мережі.

17 жовтня під Адміністрацією Президента в Києві активісти і журналісти вимагали від Петра Порошенка прокоментувати результати журналістських розслідувань проти високопосадовців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY