detector.media
13.04.2019 16:34
МВС консультуватиметься зі штабами кандидатів щодо безпеки під час можливих дебатів на «Олімпійському»
Напередодні дебатів МВС проведе консультації з представниками штабів кандидатів у президенти щодо заходів безпеки.

Про це 13 квітня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий,  йдеться на сайті МВС.

За його словами, під час масових заходів в останній тиждень перед голосуванням МВС посилить заходи безпеки та збільшить кількість правоохоронців.

«У разі, якщо дебати все ж таки пройдуть на НСК «Олімпійський», організатори та глядачі мають бути готові до посилених заходів безпеки та перевірок, а також заборони проносити зброю, навіть за наявності документів на неї, та інших предметів, що можуть бути небезпечні для оточуючих. Окрім цього, ми проведемо низку зустрічей із представниками обох штабів, аби «групи підтримки» кандидатів уникали образливих висловлювань і провокативних плакатів в бік опонентів», - зазначив Сергій Яровий.

Він додав, що МВС буде працювати у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами. А також закликав  обидві політичні сили бути толерантними одне до одного: «Ми підходимо до завершальної фази виборчого процесу і атмосфера у суспільстві – напружена. В інформаційному просторі підігріваються настрої відкритої ворожнечі між кандидатами, тому наше завдання – попередження таких ситуацій. Ми закликаємо обидві політичні сили бути лояльними та толерантними один до одного і головне - не розхитувати ситуацію напередодні другого туру виборів».

Також перший заступник міністра внутрішніх справ закликав керівників правоохоронних підрозділів тісно взаємодіяти з представниками громадськості та роз'яснювати їм неприпустимість порушень громадського порядку та безпеки громадян.

«Обов'язково проводити постійну роботу з громадськими організаціями – прихильниками різних політичних сил. Спілкуватися та наголошувати, що є межа, за яку не можна переступати. У разі, якщо хтось перейдете цю межу - будемо діяти жорстко та законно», - підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Як писав «Детектор медіа», 7 квітня кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко закликав іншого кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на НСК «Олімпійський» 14 квітня.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що прийде на дебати на НСК «Олімпійський» 19 квітня.

8 квітня голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував інший кандидат у президенти Володимир Зеленський.

3 квітня у відеозверненні на Facebook Зеленський кинув виклик Порошенку провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». 4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилася відеовідповідь на заклик – він погодився на дебати на стадіоні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY