detector.media
13.04.2019 16:15
Нацрада не знайшла російських каналів у пакетах Viasat
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг супутникової платформи Viasat і не знайшла російських каналів у пакетах провайдера.

Про це повідомив  член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Тобто провайдер не порушував вимог закону і рішень Національної ради. В принципі, це вдалося з'ясувати одразу», - зазначив він.

Але водночас звернув увагу на те, що провайдер залишив відкритим для користувачів доступ до російських каналів зі свого обладнання: «Так, під час моніторингу на обладнанні, яке було надане нам провайдером Viasat, дійсно була зафіксована можливість прийому програм «ТНТ», «СТС», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ МИР», «8 ТВ», «Первый канал. Всемирная сеть» тощо. Трансляція цих телепрограм відбувається у відкритому доступі на супутнику Hot-Bird 13 С. Контент російських телеканалів, доступ до яких ми отримали за допомогою обладнання Viasat, порушує вимоги українського законодавства: містить пропаганду війни, заперечення територіальної цілісності України, має ознаки розпалювання ворожнечі, а також фейкові новини».

За результатами моніторингу Нацрда звернула увагу  провайдера Viasat на те, «що інші учасники ринку зазвичай обмежують доступ своїх абонентів до заборонених російських телеканалів».

«Тому сподіваємося, що Viasat (ТОВ «Віжн ТБ»), яке виконує букву закону і не ретранслює російські телеканали, все ж таки розгляне можливість обмеження вільного доступу своїх абонентів до російських каналів зі свого обладнання», - додає Сергій Костинський.

Нагадаємо, журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий повідомив у Facebook, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. Також він заявив, що майстер з налаштування компанії Viasat пропонував підключити російські канали.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повідомила, що здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat.

Компанія Viasat у відповідь заявила, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів і що нелегально підключити їх можна незалежно від провайдера. Інформацію, оприлюднену Георгієм Тихим, у компанії назвали «відвертим наклепом». Після цього Viasat провів службове розслідування і з’ясував, що спеціаліст, який допоміг журналісту налаштувати канали, не є співробітником компанії. А є майстром по налаштуванню супутникового телебачення компанії-підрядника.

Після цього співробітник компанії Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста «Укрінформу» Георгія Тихого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY