detector.media
13.04.2019 15:05
На сайті КМДА відкрито голосування за проект найменування провулку іменем журналіста Гарета Джонса
На сайті КМДА відкрито голосування за проект найменування провулку іменем журналіста Гарета Джонса
Проект щодо присвоєння провулку у Шевченківському районі імені журналіста Гарета Джонса, який розповів світу про Голодомор в Україні, винесено на громадське обговорення.

Про це повідомляє піар-служба фільму «Гаред Джонс», який знімає Film.ua.

Для того, щоб підтримати проект, необхідно заповнити просту реєстраційну форму на сайті Київської Міської Державної Адміністрації, та проголосувати за відповідне рішення за посиланням.

Громадське обговорення триватиме до 19 травня 2019 року включно. Після цього відбудеться засідання членів Київської комісії з питань найменування та прийняте рішення згідно з результатами громадського голосування. Далі проект потрапить на сесію міської ради.

«Символічно, що провулок, який буде названо іменем Гарета Джонса, знаходиться неподалік від Інституту Журналістики, який активно підтримав цю ініціативу. Найменування провулку є одним з важливих кроків в рамках масштабного соціально-просвітницькому проекту з метою популяризації та вшанування імені журналіста Гарета Джонса, який зробив значний внесок у розповсюдженні правди про Голодомор 1932-33 років», - наголошує піар-служба.

Нагадаємо, 19 лютого Київська комісія з питань найменувань підтримала пропозицію назвати новий провулок в Шевченківському районі столиці на честь британського журналіста Гарета Джонса, відомого тим, що він розповів світу про Голодомор в Україні. Ініціатором такого найменування стали творча група фільму «Гарет Джонс» і Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Провулок, який може отримати ім'я журналіста, знаходиться неподалік від інституту і телевізійної вежі.

Журналіст Гарет Джонс відомий тим, що попри заборону поїздок в УРСР іноземним журналістам приїхав у 1933 році і розповідав про Голодомор у британській, німецькій та американській пресі. Гарета Джонса було вбито в Манчжурії у 1935 році за нез’ясованих обставин.

Як розповідав «Детектор медіа», за мотивами життя журналіста українсько-польська творча група зняла фільм «Гарет Джонс». Його прем’єрний показ відбувся цього року на кінофестивалі «Берлінале».

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні зіграли британські зірки Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі

З українського боку в фільмі взяли  участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська. 

Нагадаємо, вихід фільму в широкий український прокат заплановано на 28 листопада 2019 року. Дистриб'ютором стрічки стане компанія UFD, медіапартнером обрано канал «Україна».

 

Фото надане піар-службою фільму

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY