detector.media
11.04.2019 20:33
Мін'юст США висунув обвинувачення засновнику WikiLeaks, йому загрожує 5 років в'язниці
Мін'юст США висунув обвинувачення засновнику WikiLeaks, йому загрожує 5 років в'язниці
Міністерство юстиції США звинувачує засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в змові з аналітиком розвідки США Челсі Меннінг з метою злому секретного урядового комп'ютера.

Про це йдеться у обвинувальному акті Мін’юсту США, передає «Укрінформ».

«Ассанж звинувачується в змові з метою здійснення комп'ютерного проникнення та вважається невинним, якщо та до того часу, поки не буде доведена його вина», - йдеться в обвинуваченні.

Якщо Ассанжа визнають винним, йому загрожує максимальне покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Детектор медіа, 11 квітня у Великій Британії поліція затримала засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа, який з 2012 року жив на території посольства Еквадору в Лондоні.

Як відомо, у 2012 році він попросив притулку в посольстві після того, як британський суд постановив екстрадувати його в Швецію через звинувачення у зґвалтуванні. З того часу справа була закрита, але тепер Ассанж побоюється екстрадиції до США, оскільки сайт WikiLeaks опублікував американські дипломатичні та військові засекречені документи.

У грудні минулого року Еквадор надав громадянство Ассанжу й спробував призначити його членом дипломатичної місії країни в Англії та Росії, що могло б стати захистом для нього та дало б змогу залишити посольство. Однак Британія відхилила запит про призначення Ассанжа до дипмісії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY