detector.media
11.04.2019 11:00
Редактор «Європейської правди» спростував повідомлення Скабеєвої, що його попросили не приїжджати на сесію ПАРЄ
Редактор «Європейської правди» спростував повідомлення Скабеєвої, що його попросили не приїжджати на сесію ПАРЄ
Співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко спростував повідомлення російської телеведучої каналу «Россия 1» Ольги Скабеєвої про те, що його нібито попросили не приїжджати на квітневу сесію ПАРЄ.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Моя акредитація до Ради Європи є дійсною, не відкликалася, не скасовувалася, не призупинялася. Просто зараз я в іншому відрядженні в Кишиневі й через це до Страсбурга просто не зміг приїхати. Дуже шкода, але на наступній сесії буду, поза сумнівом», –  розповів Сергій Сидоренко.

У своєму Telegram-каналі російська журналістка Ольга Скабеєва 10 квітня повідомила про зустріч із речником Ради Європи Даніелем Хольтгеном. За її словами, він нібито заявив, що «Сидоренка попросили в ПАРЄ не приїжджати, а також з ним провели сувору розмову, у ході якої він вирішив вибачитися» через інцидент, що стався на січневій сесії Асамблеї.

Пан Сидоренко, своєю чергою, підтвердив, що після сесії ПАРЄ в січні він зустрічався із речником Ради Європи, але розмова була не «суворою», а – офіційною.

«Я справді зустрічався із Даніелем після січневої сесії ПАРЄ. Як вже написано, я на цій зустрічі не вибачався перед людиною-Скабеєвою. Прохань про це до мене не було, і я би їх не виконав, бо не бачу, за що вибачатися перед нею. Водночас, я справді шкодую, що мої дії завдали клопоту прес-службі ПАРЄ – але мої слова до колег з Ради Європи не стосуються пропагандистки», – додав журналіст.

Даніель Хольтген також заперечив заяву російської журналістки. Його коментар опублікував на своїй фейсбук-сторінці Сергій Сидоренко. 

«Це неправда і повна нісенітниця, що йому (Сидоренку – ДМ) відмовили у відвідинах ПАРЄ. Я також не просив його вибачатись перед пані Скабєєвою. Що вірно, так це те, що у січні я зустрічався з ним так само, як тепер мав зустріч з пані Скабеєвою, під час якої було уточнено правила поведінки для журналістів, які присутні в ПАРЄ», – сказав пан Хольтген.

Нагадаємо, 24 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи телеведуча телеканалу «Россия 1» Ольга Скабеєва перебивала першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко під час спілкування з українськими журналістами, що викликало невдоволеня медійників. Зокрема, пан Сидоренко відштовхнув російську журналістку та сказав: «Не заважайте працювати!».

Згодом співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко отримав від Ради Європи лист про можливе позбавлення акредитації через те, що відштовхнув російську телеведучу каналу «Россия 1» Ольгу Скабеєву під час інтерв’ю Ірини Геращенко у ПАРЄ. За словами журналіста, він отримав на електронну пошту листа від прес-служби РЄ, у якому зазначалося, що його дії відносно пані Скабеєвої є «навмисними», «суперечать правилам Ради Європи» і є «категорично неприйнятними». Журналіст не виключає, що Рада Європи таким чином, ймовірно, відреагувала на скаргу Скабеєвої.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY