detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
09.04.2019 17:35
Генпрокуратура спростувала повідомлення про нібито видачу РФ підозрюваного у вбивстві головреда російського Forbes
Генпрокуратура спростувала повідомлення про нібито видачу РФ підозрюваного у вбивстві головреда російського Forbes
Генеральна прокуратура України спростувала повідомлення про те, що громадянина РФ Магомеда Дукузова, підозрюваного у вбивстві головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбникова, нібито екстрадували з України до Росії.

Про це «Детектору медіа» повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

«Він (Магомед Дукузов – ДМ) в Україні і знаходиться під слідством», –  наголосив він.

Низка українських ЗМІ розповсюдила повідомлення російського агентства «РИА Новости», у якому наводяться цитати із доповіді генпрокурора Росії Юрія Чайки про стан законності та правопорядку в РФ у 2018 році, що було надіслано Раді Федерації.

Зокрема, ТСН.ua зазначає, що «завдяки зусиллям Генеральної прокуратури Російської Федерації компетентними органами України в поточному році ухвалено рішення про видачу до Росії 22 осіб, зокрема Дукузова М.».

Нагадаємо, американський журналіст російського походження Пол Хлєбников отримав смертельні поранення в Москві 9 липня 2004 року. Троє нападників відкрили по ньому вогонь з автомобіля, повідомляють російські ЗМІ. Журналіст незабаром помер в лікарні.

Російське слідство вважало, що замовником вбивства був чеченський польовий командир Хож-Ахмед Нухаєв,  який начебто помстився за написану Хлєбниковим книгу «Розмова з варваром» на основі інтерв’ю з ним. Виконавцями вважався нотаріус Фаіль Садретдінов, уродженці Чечні Казбек Дукузов і Муса Вахаєв.  У 2006 році троє підозрюваних були виправдані судом присяжних. Пізніше в тому ж році Верховний суд РФ скасував виправдувальний вердикт. На новий розгляд справи Дукузов не з'явився і був оголошений в розшук.

Співробітники Служби безпеки України 18 листопада 2017 року затримали у Києві, за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу, громадянина Російської Федерації, оголошеного у міжнародний розшук і підозрюваного у вбивстві головного редактора російської версії журналу Forbes, яке сталося у 2004 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY