detector.media
08.04.2019 20:20
Автори «Слуги народу-3» вибачились перед людьми з інвалідністю, але Геращенко чекає вибачень від Зеленського
Автори «Слуги народу-3» вибачились перед людьми з інвалідністю, але Геращенко чекає вибачень від Зеленського
Депутатка та перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що в серіалі звучать «дискримінаційні заяви». Вона вимагає вибачень від кандидата в президенти Володимира Зеленського, який є продюсером серіалу та виконавцем головної ролі.

На сторінці серіалу «Слуга народу» у Facebook 8 квітня з'явився допис із поясненнями та вибаченнями.

«Згадка слів "олігофрени", "дауни", "дебіли" в серіалі "Слуга народу-3" лунала не від персонажа Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурікова, негативного персонажа, корумпованого представника влади. У гонитві за владою такі люди не вибирають слів», - йдеться у повідомленні.

«Автори серіалу "Слуга народу-3" ні в якому разі не хотіли образити людей з особливими потребами та їх рідних і близьких. Ми приносимо свої вибачення тим, хто сприйняв це особисто. Але всі ми не можемо ігнорувати той факт, що, на превеликий жаль, в нашому суспільстві слова "олігофрен", "даун", "дебіл" використовуються в негативній конотації. І ця проблема, яка свідчить про існуючу в суспільстві нетерпимість і неприйняття людей з особливими потребами. Дякуємо тим, хто звернув на це увагу», - додали автори.

Однак Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook заявила, що чекає вибачень не від сценаристів, а особисто від Зеленського.

«Це добре. Але сценаристи не балотуються в президенти України. Вимога вибачитися стосувалася кандидата Зеленського, який роками толерує нетерпимість, агресію, знущання над людьми з вадами. В фільмах і кварталах. Чекаємо вибачень від Зеленського. Досить прикриватися сценаристами, штабами, командою», - написала вона.

Нагадаємо, «Слуга народу» - це серіал про те, як вчитель історії став президентом країни. Головну роль у серіалі виконує художній керівник студії «Квартал 95», актор і кандидат у президенти України Володимир Зеленський.

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко 6 квітня заявила, що вимагає від Зеленського вибачень перед людьми з синдромом Дауна через висловлювання у серіалі. На вибачення вона дала йому 24 години.

Коли доба минула і пані Геращенко не отримала вибачень, вона заявила, що вимагатиме від МВС порушити справу проти Зеленського, а від Нацради - «надати оцінку трансляції фільму, який має ознаки дискримінації людей з інвалідністю».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY