detector.media
08.04.2019 13:32
Режисера Серебренникова випустили з-під домашнього арешту та взяли підписку про невиїзд
Режисера Серебренникова випустили з-під домашнього арешту та взяли підписку про невиїзд
Московський міський суд 8 квітня змінив запобіжний захід художньому керівнику «Гоголь-центру», режисеру Кирилу Серебренникову, якого обвинувачують у розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на російський «Інтерфакс».

«Постанову Міщанського суду Москви, якою відносно Серебреннікова подовжено термін тримання під домашнім арештом до 4 липня 2019 року, скасувати», – йдеться в рішенні.

Крім того, як зазначається, Мосміськсуд скасував домашній арешт для ще двох фігурантів справи, а саме – екс-керівника департаменту державної підтримки мистецтва і народної творчості Мінкультури Росії, директора Російського академічного молодіжного театру (РАМТ) Софії Апфельбаум і колишнього генерального директора автономної некомерційної організації (АНО) "Сьома студія", екс-директора Ярославського театру ім. Волкова Юрія Ітіна. Згідно з рішенням Мосміськсуду, як запобіжний захід фігурантам обрано підписку про невиїзд.

Нагадаємо, що художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова спочатку підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні 2017 року йому висунули обвинувачення.

15 січня Ірина Поверінова, адвокатка однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум, повідомила агентству «Интерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і з вимогою звільнити його.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY