detector.media
08.04.2019 10:49
Телеканал іномовлення UATV запускає цикл сюжетів про українську діаспору
Телеканал іномовлення UATV запускає цикл сюжетів про українську діаспору
Цикл «Повернення додому», присвячений представникам української діаспори, виходитиме в ефірі UATV з 8 по 12 квітня у випусках російських та англійських новин.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Цикл сюжетів «Повернення додому» складається з п’яти окремих історій.

Авторка – журналістка Наталія Чекотун. За її словами, творці проекту намагалася зламати стереотип щодо того, що Україна не є привабливою для українців та іноземців. 

«Герої наших сюжетів – так звані експати. Це люди, які мають українське коріння, та їхні пращури з тих чи інших причин колись емігрували. Як правило, це через переслідування часів Другої світової, радянські репресії. Насправді багато людей з-за кордону повертається на Батьківщину, будує тут успішну кар’єру, реалізовує різноманітні проекти. Є герої, чиї пращури ніколи не поверталися на батьківщину з еміграції, однак вони добре знали українські традиції, мову, культуру і передавали ці знання своїм дітям, а згодом – онукам», – прокоментувала вона.

Так, один із сюжетів циклу розповість про бабусю і дідуся журналіста каналу UATV. Він поділився спогадами, як, народившись і живучи закордоном в 9 років уже вмів танцювати гопак.   

Ще один сюжет буде присвячено волонтеру, військовому медику зі США, який побував у більш ніж 20 гарячих точках світу. У 2012 році він переїхав до України, через деякий час пішов на Майдан. А згодом, від самого початку агресії РФ на сході України, організував на Донбасі загін тактичної медицини, навчав наших військових медиків, займався благодійництвом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY