detector.media
07.04.2019 16:02
Геращенко вимагає порушити кримінальну справу проти Зеленського через вислови в серіалі «Слуга народу-3»
Геращенко вимагає порушити кримінальну справу проти Зеленського через вислови в серіалі «Слуга народу-3»
Депутатка та перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко вимагає від Міністерства внутрішніх справ та його голови Арсена Авакова порушити кримінальну справу через, на її думку, дискримінацію кандидатом в президенти Володимиром Зеленським людей з особливими потребами в серіалі «Слуга народу-3».

Про це пані Геращенко повідомила у Facebook. Раніше вона вимагала від Володимира Зеленського вибачень перед людьми з синдромом Дауна, даючи йому на це 24 години.

«Пройшла доба. Зеленський не вибачився! [...] У фільмі "Слуга народу-3", співпродюсером і Голобородьком якого є Зеленський, в образливому контексті вжито слова "дебіли", "олігофрени" і "дауни". [...] Ми будуємо європейську Україну, толерантну державу, де мова ненависті і ворожнечі неприпустимі», - зазначила вона.

Віце-спікерка просить омбудсмена Людмилу Денісову «дати негайну публічну оцінку порушенням прав людини, розпалюванню ворожнечі і ненависті кандидатом Зеленським у фільмах за його участі», а від Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення вимагає «надати оцінку трансляції фільну, який має ознаки дискримінації людей з інвалідністю».

Крім того, пані Геращенко вимагає від МВС «порушити кримінальну справу за фактом дискримінаціі кандидатом в президенти Зеленським людей з особливими потребами, розпалювання ворожнечі», від Міністерства юстиції - «надати оцінку дискримінаційним заявам і діям, розпалюванню ворожнечі і ненависті», а від Міністерства інформполітики - «надати оцінку подібним висловлюванням, які транслюються в українському медіапросторі».

Нагадаємо, «Слуга народу» - це серіал про те, як вчитель історії став президентом країни. Головну роль у серіалі виконує художній керівник студії «Квартал 95», актор і кандидат у президенти України Володимир Зеленський.

29 березня 2019 року член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський обурився «творчими фантазіями» авторів «Слуги народу-3» та заявив, що ініціює моніторинг каналів, які демонструють серіал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY