detector.media
06.04.2019 15:10
В Одеській області викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ
В Одеській області викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ
Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області викрили антиукраїнського інтернет-агітатора, якого підозрюють у діях на користь країни-агресора.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією спецслужб, підозрюваний на персональних сторінках у соцмережах начебто регулярно закликав до зміни державного кордону і конституційного ладу України, а також популяризував терористичні організації «Д/ЛНР».

«Публікації агітатор отримував з російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань. Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили у помешканні агітатора комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність», - повідомили в СБУ.

Фігуранту справи повідомили про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Стаття передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про виявлення керованої РФ групи, яка поширила в соцмережах майже 12 тис. антиукраїнських фейків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY