detector.media
03.04.2019 18:27
«Кримська солідарність» закликає ЗМІ та правозахисників підтримати громадянських журналістів, яких переслідують у Криму
«Кримська солідарність» закликає ЗМІ та правозахисників підтримати громадянських журналістів, яких переслідують у Криму
Активісти громадського об'єднання «Кримська солідарність» звернулись до ЗМІ та правозахисників з проханням підтримати громадянських журналістів, яких в анексованому Криму переслідує російська влада.

Відповідну заяву на сторінці об'єднання у Facebook було розміщено 3 квітня.

«Закликаємо українські, незалежні російські і міжнародні ЗМІ та правозахисні організації підтримати громадянських журналістів як колег в ситуаціях, коли вони стають жертвами репресій і переслідувань; включити їх до союзів журналістів і говорити про них, як про громадянських журналістів і документалістів, оскільки відеоматеріали, аудіо- та текстова інформація є не тільки висвітленням, але і документуванням систематичних переслідувань людей в Криму; задіяти всі механізми захисту з боку професійних журналістських спілок і об'єднань, які застосовні до професійних журналістів», - йдеться у зверненні.

Також «Кримська солідарність» проситьправозахисників посилити моніторинг і висвітлення актів системного переслідування громадянських журналістів в Криму.

Як повідомляють «Крим.Реалії», співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардіі 27 березня провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Троє із затриманих на громадських засадах фіксували на мобільні телефони і поширювали інформацію про репресії в Криму - це Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхаліев і Ремзі Бекіров.

Раніше повідомлялось, що блогеру і громадянському журналісту Наріману Мемедемінову, якого утримують в кримському СІЗО, зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY