detector.media
02.04.2019 19:00
У Чернігівській області припинили ретрансляцію семи заборонених російських каналів - Нацрада
У Чернігівській області припинили ретрансляцію семи заборонених російських каналів - Нацрада
Заборонені канали транслювали в ресторані «Квадрат» у місті Новгород-Сіверському.

Про це повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Так, 24 березня представник регулятора в Чернігівській області отримав скаргу від мешканця області, що в ресторані «Квадрат» у місті Новгород-Сіверському ретранслюються російські канали. За повідомленням, у закладі мовили «Russia Today TV (RTTV)», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «ТНТ», «Россия-24», «НТВ-МИР», «СОЮЗ».

Управління СБУ у Чернігівській області у співпраці з Нацрадою провело профілактичну бесіду з керівництвом ресторану, показ телеканалів припинено.

Нагадаємо, раніше журналіст «Укрінформу» Георгій Тихий повідомив, що Viasat нібито розпочав транслювати заборонені російські канали: ТНТ, Шансон ТВ, РТР Планета та інші. Також він заявив, що майстер з налаштування компанії Viasat пропонував підключити російські канали. Нацрада, у свою чергу, заявила, що здійснить моніторинг супутникового провайдера Viasat.

Компанія Viasat відповіла, що не має у своїх пакетах заборонених російських каналів і що нелегально підключити їх можна незалежно від провайдера. Інформацію, оприлюднену Георгієм Тихим, у компанії назвали «відвертим наклепом». Після цього Viasat провів службове розслідування і з’ясував, що спеціаліст, який допоміг журналісту налаштувати канали - це не співробітник компанії майстер по налаштуванню від компанії-підрядника. Пізніше співробітник компанії Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста «Укрінформу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY