detector.media
31.03.2019 14:35
Правоохоронці дадуть правову оцінку діям Ляшка, який показав журналістам бюлетень - МВС
Правоохоронці дадуть правову оцінку діям Ляшка, який показав журналістам бюлетень - МВС
Правоохоронці вивчать дії кандидата в президенти Олега Ляшка, який сьогодні під час голосування продемонстрував перед журналістами заповнений бюлетень. Це правопорушення передбачено ст. 159 КК України і карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Інцидент із Олегом Ляшком прокоментував на брифінгу радник глави МВС Іван Варченко.

«Один з кандидатів на посаду президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як та, що має ознаки кримінального злочину, а саме – теж розкрив таємницю голосування. Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. Тобто розгортати бюлетень, показувати людям і розказувати: "Ось, як я проголосував", - цього робити не можна. Порушення цієї норми закону так само може тягнути за собою відповідальність до трьох років обмеження волі. Поліція кваліфікує зараз ці випадки, всі випадки, які будуть відбуватися сьогодні, і там обов’язково буде надано правову оцінку», - заявив він.

Раніше повідомлялось, що кандидат у президенти України Олег Ляшко під час голосування на виборчій дільниці 31 березня продемонстрував перед телекамерами вже заповнений бюлетень.

Як відомо, демонстрація заповненого бюлетеня є порушенням законодавства. Відповідно до ст. 7 Закону «Про вибори Президента України» голосування на виборах є таємним. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY